The Intersectionality Quiz

By Stephanie Gill


How much do you really understand intersectionality and the staggering statistics of women’s oppression in America? Take the following quiz and find out!


1. How many US women are living in poverty?
A. 180,000
B. Million
C. 18 million
D. 180 million


2. What percentage of women who are considered the head of household live in poverty?
A. 10%
B. 20%
C. 30%
D. 40%


3. In how many states are women, on average, poorer than men?
A. 25
B. 35
C. 45
D. Every State


4. The poverty rate of black women is ______ that of white women at _________.
A. Half; 7.5%
B. 1.25 times; 15.1%
C. 1.75 times; 20.3%
D. Double; 26.6%


5. What percent of LGBTQIA+ women claim to be “financially thriving”?
A. 21%
B. 26%
C. 37%
D. 48%


6. Elderly women are ________ as likely as elderly men to live in poverty.
A. Equally
B. 1.5 times
C. Twice
D. 2.5 times


7. 1 in ____ women have been severely physically assaulted by an intimate partner compared to 1 in ___ men.
A. 4;7
B. 5;8
C. 10;15
D. 15;27


8. Domestic violence survivors lose _________ days of paid work a year.
A. 800,000
B. 8 Million
C. 800 Million
D. 8 Billion


9. On average, women earn _____ cents to every white man’s dollar in the US.
A. 60
B. 78
C. 83
D. 92


10. Black women make ____ cents to every white man’s dollar in the US.
A. 55
B. 64
C. 73
D. 85

Answers: 1) C; 2)D; 3)D; 4)D; 5)B; 6)C; 7)A; 8)D; 9)B; 10)B
Sources:
https://nwlc.org/resources/nwlc-analysis-2014-census-poverty-data/
https://rewire.news/article/2015/04/09/study-women-better-educated-poorer-men/
https://www.americanprogress.org/issues/race/reports/2012/07/17/11923/the-state-of-women-of-color-in-the-united-states/
http://news.gallup.com/poll/175418/lgbt-americans-report-lower.aspx
https://www.bloomberg.com/news/articles/2012-07-25/women-seen-living-retirement-in-poverty-at-higher-rates-than-men
https://www.infoplease.com/us/wage-gap/wage-gap-gender-and-race
https://www.cdc.gov/violenceprevention/pdf/nisvs_factsheet-a.pdf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s